خودروی هیوندای سانتافه با کد DM که یکی از ۵ سری نسل های تولید شده سانتافه در جهان است و بسیار زیاد هم در این چند سال وارد ایران شده است در واقع فیس جدید سانتافه بوده دارای موتور هیوندای با کد تتا II بوده و ۲۴۰۰ سی سی حجم موتور و چهار سیلندر دارد. این موتور از نظر مهندسی طراحی موتور بدون ایراد محسوب می گردد و به همین دلیل چندین سال است که تولید شده و همچنان نیز در حال تولید است. اما بعد از گذشت حدودا ۱۰۰ هزار کیلومتر از کارکرد آن ما شاهد اتفاقات عجیبی هستیم که در نهایت منجر به یاتاقان زدن موتور میشود! در ادامه تمامی دلایل عمده و اصلی یاتاقان زدن بررسی میشود ولی ممکن است اگر خودروی شما یاتاقان زده دلیل دیگری داشته باشد و برای کارشناسی و بازدید آن را توسط مفی به تعمیرگاه مرکزی تهران کره منتقل کنید.
دلیل اول که به نظرم مهم ترین دلیل هم میباشد، ضعف اساسی بدنه این موتور ها است که به دلیل تولید در کشور چین و کیفیت ریخته گری پایین و مهمتر “آلیاژ متالوژی” ضعیف تری نسبت به رقبای خود از سال ۲۰۱۴ به بعد تحمل فشار زیاد را ندارد.
دومین ضعف هم مربوط میشود به سیستم روغن رسانی به موتور یعنی اویل پمپ که یک قطعه مصرفی بوده و باید بازدید شده و تعویض گردد. این اویل پمپ که دارای بالانسر نیز هست لرزش های موتور را نیز کاهش میدهد و دارای عمر مفیدی بین ۶۰ تا ۸۰ هزار کیلومتر است، هرچند که این کار نیز در ایران عموما توسط مالکان خودرو انجام نمی شود ولی ما همیشه به مشتریان عزیزی که برای تعمیر هیوندا به ما مراجعه میکنند اعلام میکنیم که جهت جلوگیری از این جور خرابی ها در موتور، به فکر تعویض قطعات مصرفی باشند.
سومین مورد مربوط میشود به نوغ و زمان تعویض روغن موتور، به دلیل حساسیت بالای این موتور به روغن در اثر استفاده از روغن های تقلبی و بی کیفیت و عدم تعویض به موقع آن عملیات روغن رسانسی به یاتاقان ها به خوبی صورت نمیگیرد و موتور سانتافه یاتاقان میزند.
و در نهایت مورد چهارم هم مربوط میشود به نوع استفاده از ماشین در ایران، به دلیل اینکه این خودرو در شرق آسیا تولید شده و برای فرهنگ استفاده بسیار آرام است توانایی شتاب گیری های سریع مانند خودرو های آمریکایی را ندارد و بهتر است شما هم به عنوان مصرف کننده از یک موتور ۴ سیلندر کوچک روی بدنه به این بزرگی انتظار خودرویی مانند فورد را نداشته باشید و با کمال خونسردی و با دور موتور پایین با سانتافه رانندگی کنید، تا هیچ وقت برای تعمیر سانتافه به صورت اساسی به ما مراجعه نکنید. این موضوع رو به صورت دلسوزانه این جا مطرح کردن برای علاقه مندانی تا اینجای مطلب را خوانده اند.
“همین حالا با ما تماس بگیرید”
تهران – خیابان دماوند- سه راه تهرانپارس – بعد از نمایندگی مرکزی سایپا – لاین کندرو – انتهای بن بست کاوه
تلفن: ۰۹۱۲۸۰۰۶۰۶۱–۰۲۱۷۷۳۲۸۳۹۰
علائم یاتاقان زدن هیوندای سانتافه
اینجا مواردی در ارتباط با علائم یاتاقان زدن و در ادامه مطلب هم هزینه تعمیر یاتاقان سانتافه توضیح داده شده است که خیلی بدیهی به نظر میرسد و در چنین شرایطی عملا خودرو دیگر حرکت نمیکند، ولی باز هم به دلیل سوالات زیادی که از ما در تماس تلفنی پرسیده میشود، مطرح کردیم.
- صدای تق تق یا کوبیدن از موتور: این صدا معمولاً در هنگام شتابگیری یا دور موتور بالا شنیده میشود.
- کاهش قدرت و شتاب خودرو: یاتاقان زدن میتواند باعث اصطکاک بیش از حد در موتور و کاهش قدرت و شتاب خودرو شود.
- روشن شدن چراغ روغن: روشن شدن چراغ روغن میتواند نشاندهنده کمبود روغن یا افت فشار روغن باشد که میتواند یکی از دلایل یاتاقان زدن باشد.
- دود سفید یا آبی از اگزوز: دود سفید یا آبی از اگزوز میتواند نشاندهنده نشت روغن به داخل محفظه احتراق باشد که میتواند یکی از دلایل یاتاقان زدن باشد.
تعمیر یاتاقان زده هیوندای سانتافه
تعمیر یاتاقان زده هیوندای سانتافه یک کار تخصصی است که باید توسط مکانیک ماهر انجام شود. توجه کنید که مهم ترین بخش در نگهداری موتور تعویض روغن سانتافه به موقع است که معمولا نادیده گرفته میشود و اگر در زمان یاتاقان زدن، یاتاقانهای آسیبدیده باید با یاتاقانهای جدید جایگزین شوند.
هزینه یاتاقان زدن سانتافه بسته به شدت خرابی و نیاز به تعویض قطعات مختلف میتواند متغیر باشد، ولی معمولاً بین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان و در موارد شدیدتر تا ۲۰۰ میلیون تومان نیز متغیر است.
سوالات متداول
یاتاقان زدن به آسیب دیدن یاتاقانهای موتور اشاره دارد که معمولاً به دلیل فشار زیاد، حرارت بالا، یا کمبود روغن مناسب ایجاد میشود. این حالت باعث میشود قطعات داخلی موتور نتوانند بهدرستی حرکت کنند و دچار آسیب شوند.
سانتافه بهدلیل فشار کاری بالا، گرمای زیاد موتور، و حساسیت به کیفیت روغن موتور بیشتر در معرض یاتاقان زدن قرار دارد. همچنین استفاده از روغن نامناسب و عدم تعویض به موقع آن میتواند احتمال یاتاقان زدن را افزایش دهد
علائم یاتاقان زدن شامل صدای تقتق یا کوبش از موتور، کاهش قدرت موتور، و بالا رفتن غیرعادی دمای موتور است. در صورت مشاهده این علائم، بهتر است سریعاً خودرو را خاموش کنید و به تعمیرگاه ببرید.
هزینه تعمیر یاتاقان بسته به شدت خرابی و نیاز به تعویض قطعات مختلف میتواند متغیر باشد، ولی معمولاً بین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان و در موارد شدیدتر تا ۲۰۰ میلیون تومان نیز متغیر است.
آخرین باری که روغن موتور رو عوض کردم متوجه شدم که تعمیرکار از روغن موتور بی کیفیت استفاده کرده و به خاطر همین الان ماشینم یاتاقان زده و پوسته موتور ماشین ترک برداشته. به نظرتون باید تعویضش کنم یا راه دیگه ای هم هست؟
سلام. بنده یک خودرو اسپوتیج جی تی لاین نیوفیس مدل ۲۰۱۶ دارم که دارای موتور GDI 2400 با کارکرد نزدیک ۷۰۰۰۰ کیلومتر هست که سرویسهای موتور همیشه سر وقت یا گاها زودتر از موعد انجام شده و از روغن و فیلتر باکیفیت استفاده شده.. طبیعتاً وزنش هم از سانتافه کمتره. میخواستم بدونم که ۱) چقدر برای این ماشین احتمال یاتاقان زدن به دلیل ایراد فنی وجود داره؟ و ۲) به من گفتند قبل از تعویض روعن بعدی، از مواد پایه روغنی مخصوص فلاشینگ موتور استفاده کنم تا جرمهای احتمالی که در مسیر روغن قرار گرفته رو شستشو بده و خارج کنه. میخواستم نظرتون رو بدونم. ممنونم.